Estetiska behandlingar:
Vi erbjuder rynkreducerande behandlingar med fillers och botox, volymåterskapande och hudföryngrande behandlingar. Produkterna är av högsta kvalitet. Vi är övertygade om att ”less is more” och strävar efter att genom små förändringar och på ett naturligt och diskret sätt skapa balans och harmoni. Åsa Hemgren, legitimerad sjuksköterska sedan 20 år tillbaka med en utbildning inom estetisk medicin, certifierad för estetisk injecering och flera års erfarenhet av arbete med estetiska behandlingar, utför behandlingarna på Min stund.
Microbotox – Nyhet 2995 kr

Microbotox är en ansiktsbehandling där mikroskopiska mängder botox blandas med Hyaluronsyra och vitaminer för att sedan stämplas in i översta hudlagret.
Botulinumtoxinet påverkar muskeländarna som fäster mot hudlagret vilket minskar synligheten av fina linjer, ger en hudföryngring och arbetar förebyggande mot ålderstecken.
Behandlingen har även en porsamandragande effekt, minskar uppkomsten av acne och reducerar vissa pigmentförändringar.

Behandlingseffekt

  • Fantastisk lyster
  • Reducerad talgproduktion
  • Minskade porer
  • Minskad synlighet av fina linjer
  • Hudföryngring
  • Förbygger ålderstecken

Behandlingen kan göras som en boost och engångsbehandling för huden när man önskar en allmän uppfräschning eller genomföras som en kur om man har ett mer specifikt problem.

Vid en kur rekommenderas 3 behandlingar med ett tidsintervall på ca 4 veckor.

Fillers

Rynkbehandling med hyaluronsyra, även kallat fillers, är något för dig som vill förbättra ditt utseende på ett  naturligt och diskret sätt. Behandlingen är dessutom skonsam, effektiv och ger ett hållbart resultat. Rynkbehandling med fillers föryngrar och fräschar upp ditt utseende genom att återfukta, släta ut och bevara ungdomlig spänst och lyster.

Hyaluronsyra

Det finns många olika typer av hyaluronsyra. I våra behandlingar använder vi hyaluronsyra från Teosyal, Juvederm, Styalge och Hyacorp. Det som kännetecknar våra produkter är en genomgående hög kvalitet vilket ger en säker och effektiv behandling meda få biverkningar.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra finns naturligt i vår kropp. Dess främsta uppgift i huden är att hålla den fuktig, ge volym, samt att bidra till bildandet av ny vävnad. När vi åldras minskar mängden hyaluronsyra i kroppen, detta gör att huden tappar sin ungdomliga spänst och lyster och det uppkommer rynkor. Tesosyal fillersbehandling kompenserar detta genom att tillföra hyaluronsyra som bygger upp, återfuktar, slätar ut och föryngrar hudens struktur.

Vad kan behandlas med fillers?

Vanliga områden för rynkbehandling med fillers är bekymmersrynkan, kråkssparkar, ledsna mungipor och rökrynkor. Man kan också behandla läppkonturen och göra läppförstoring med hyaluronsyra.

Läppförstoring och läppkontur

För att markera och framhäva sina läppar kan man göra fillersbehandling med hyaluronsyra. Man kan dels göra läppförstoring för att få större och fylligare läppar men också enbart fylla konturen för att markera läpparna och få bort smårynkor i läppkonturen.

Skinbooster/Återfuktande behandling

Skinboost med Redensity 1 är en återfuktande och uppfräschande injektionsbehandling  där man tillför små mängder specialanpassad hyaluronsyra över hela eller delar av ansiktet. Behandlingen bygger upp Hudens elasticitet och struktur och ger en ökad lyster och spänst. Behandlingen görs vanligen som engångsbehandling ca 2 ggr per år eller som en serie av 3 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum beroende på hur mycket effekt man är ute efter.

Gör fillersbehandling ont?

Behandlingen går snabbt och man får bedövning innan så den är i stort sett smärtfri.

Hur länge håller resultatet av en fillersbehandling?

Resultatet håller länge, ca 8-12 månader, och många gånger längre än så. Men för att få bästa resultat rekommenderas en första uppföljning efter 6 månader och därefter en gång om året.

Att tänka på inför fillersbehandlingen

Biverkningar är väldigt sällsynta men kan förekomma. De vanligaste biverkningarna är ömhet, svullnad, rodnad och blåmärken på och i direkt anslutning till injektionsstället. Vissa områden är mer känsliga för svullnad än andra, framförallt när det gäller läppförstoring och behandlingar intill ögonen. Tänk på att vissa läkemedel och kosttillskott, t ex inflammationsdämpande värktabletter, blodförtunnande medel, C-vitamin och Omega-3 ökar risken för blåmärken och bör om möjligt avstås helst 7-10 dagar innan behandlingen.

I mycket ovanliga fall kan allergi och överkänslighetsreaktioner förekomma.

Du ska inte genomgå en fillersbehandling om du är allergisk mot lidokain ( bedövningsmedel), har en pågående hudinfektion vid injektionsområdet, är gravid eller ammar. Du ska inte göra läppförstoring om du har ett aktivt munsår.

Fyller:

Fillers injiceras under rynkan för att lyfta från insidan och gör därmed att rynkan försvinner direkt, tack vare den volym som skapas under rynkan.

Lyfter:
Fillers har en omedelbart lyftande och volymskapande effekt, som ett alternativ till kirurgi. Den gör det möjligt att återskapa och förfina ansiktets konturer och kurvor.

Omedelbara naturliga resultat:
Fillers är effektivt för att förebygga och omedelbart korrigera rynkor och håligheter som är i linje med din personlighet och dina ansiktsdrag.

Återfuktande egenskaper:
Varje hyaluronsyramolekyl kan fånga upp till 1000 ggr dess egen vikt i vatten, detta gör att fillers ger dig en återfuktning på djupet av din hud. Fillers viskoelastiska och återfuktande egenskaper återställer hudens mjukhet, elasticitet och ton med omedelbar synlig ändring. Efter bara en session är dina rynkor omedelbart ifyllda, försvunna med endast ytligt synliga.

Långtidsverkande, Kumulativa effekter
Resultaten är omedelbart synliga. Den varaktiga effekten av fillers ökar efter varje behandling.

Botox

Vad är botox?

BOTOX (Botulinum toxin typ A) är ett välbeprövat ämne som använts i medicinska sammanhang sedan 1980-talet och i kosmetiska sammanhang, rynkreducering, sedan 1990-talet. Den aktiva substansen är ett högt framrenat bakterieprotein, således ett rent naturmedel utan modifikationer.

Så fungerar rynkreducering med botox

Botox blockerar nervimpulsens överföring till muskeln och därmed även rörelseförmågan i den överspända muskulaturen som ger upphov till rynkor. Detta resulterar i att rynkorna slätas ut helt eller delvis och ger en rynkreducering. I vissa fall kan det krävas att man kompletterar med en fillersbehandling för att helt bli av med rynkorna eftersom botox i sig inte fyller ut rynkorna utan endast dämpar mimiken.

När lämpar sig botox  som rynkbehandling?

Rynkbehandling med botox lämpar sig särskilt väl för behandling av bekymmersrynkor, horisontella rynkorna i pannan och kråksparkar. Effekten är individuell och kvarstår 3-10 månader, vanligtvis uppreppas behandlingen två gånger om året.

Medicinsk Botox

Botulinumtoxin A har många användningsområden även utanför skönhetsbranschen, bland annat har det ofta väldigt god effekt på både spänningshuvudvärk, tandpressning och överdriven svettning. Detta kan vara en stor lättnad då besvären kan ställa till det rejält i vardagen för den drabbade.

Hos oss kan du få hjälp med överdriven svettning i armhålorna, tandpressning och viss spänningshuvudvärk.

Botox biverkningar

Liksom alla läkemedel kan botox orsaka biverkningar. De vanligaste är relaterade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad, irritation, hudutslag, klåda och stickningar. I vissa fall förekommer huvudvärk under något dygn efter behandlingen.

Du ska inte genomgå behandling med Vistabel/botox om:

  • Du är allergisk (överkänslig) mot Clostridium botulinum toxin typ A.
  • Du har en infektion på det planerade injektionsstället
  • Du har någon neurologisk sjukdom
  • Du är gravid eller ammar.

Åsa Hemgren, Leg Sjuksköterska sedan 20 år och med en vidareutbildning inom estetisk medicin, utför injektionsbehandlingar på Min stund.